Privatumo Politika

1. Klientas, norėdamas užsisakyti prekes iš Parduotuvės, turi užsiregistruoti , įvedant visą informaciją kuri yra nurodoma registracijos formoje. Visi pažymėti privalomi laukai, yra būtini tinkamam užsakymo vykdymui. Parduotuvė patvirtina, jog registracijos faktas kartu nereiškia, jog Klientui bus siunčiami informaciniai pranešimai, išskyrus tuos, kurie būtini prekių užsakymui ir pristatymui. Klientui pageidaujant gauti Parduotuvės informacinius pranešimus, jam sudaroma galimybė pasirinkti, kad tokie pranešimai jam būtų siunčiami, bei yra galimybė jų atsisakyti paspaudus tam skirtą nuorodą, arba el.paštu info@family.lt informuoti, jog pageidauja, kad būtų sunaikinti asmens duomenys esantys kliento paskyroje, tai atliekmama  Asmens duomenų apsauga yra vykdoma pagal 2018m 05.25 d. įsigaliojantį  Amens duomenų apsaugos saugumo reglamentą. Asmens duomenys yra panaikinami pateikus prašymą per 30 d.

2. Klientui užsakant prekes, turi būti nurodomi prekių pristatymui būtini asmeniniai Kliento duomenys: vardas; pavardė; adresas, kuriuo bus pristatomos prekės; telefono numeris; el.paštas. Parduotuvė patvirtina, jog tokie duomenys bus naudojami tik prekių užsakymo ir pristatymo tikslais. Parduotuvė įsipareigoja neatskleisti tokios informacijos tretiesiems asmenims, išskyrus Parduotuvės partnerius, teikiančius prekių pristatymo ar kitas, su Kliento užsakymo pateikimu ar įvykdymu susijusias paslaugas. Bet kokios kitos asmeninės Kliento informacijos atskleidimo tretiesiems asmenims išimtys visais atvejais derinamos su Klientu.Visais kitais atvejais tretiesiems asmenims bet kokie Kliento asmeniniai duomenys gali būti atskleidžiami tik LR teisės aktuose numatytais atvejais.

3. Klientas, užsiregistruodamas Parduotuvėje bei užsakydamas prekes, įsipareigoja saugoti ir niekam neatskleisti savo prisijungimo duomenų. Kartu, Klientas patvirtina, jog jis yra pilnametis ir turi teisę užsakyti prekes Parduotuvėje. Tuo atveju, jeigu Klientas atskleidžia savo prisijungimo duomenis, Parduotuvė atleidžiama nuo bet kokios su tuo susijusios atsakomybės.

4. Klientas, susipažindamas su Taisyklėmis ir Privatumo politika, patvirtina, jog jis yra informuotas, kad naršant Parduotuvėje, jo kompiuteryje bus patalpinti slapukų failai (failai, siunčiami iš interneto serverio):

Norime Jus užtikrinti, kad gerbiame vartotojų privatumą, tad visi vartotojų duomenys tvarkomi teisėtai, skaidriai ir sąžiningai, iš anksto nustatytais tikslais. Mes laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų. Jei jums kiltų kokių nors su šia tema susijusių klausimų, siųskite laišką el. paštu: info@4family.lt

  

Kas tai?

Šis puslapis skirtas supažindinti su interneto svetainės lankytojus apie tai, kokius duomenis renkame, kokiais tikslais juos naudojame, su kuo dalinamės surinktais duomenimis, kaip juos saugome ir kokias teises į šiuos duomenis turi kiekvienas svetainės lankytojas.

 

Kas yra slapukai (angl. Cookies) ir kam jie reikalingi?

Šioje svetainėje, kai kurios informacijos rinkimui gali būti panaudoti slapukai. Slapukai, tai itin mažo dydžio failai kuriuose saugoma informacija. Jie gali būti įrašyti automatiškai į jūsų kompiuterį apsilankius bet kurioje svetainėje ir saugomi jūsų kompiuteryje tam tikrą nustatytą laiką.

Dalis šioje svetainėje naudojamų slapukų reikalingi pagrindinėms Svetainės funkcijoms, pvz., siekiant suteikti saugų prisijungimą arba įsiminti, kokią informaciją išsaugojote komentavimo laukeliuose, kad tos pačios informacijos nereikėtų suvesti dar kartą; tačiau slapukus mes taip pat naudojame ir analizuodami naudojimąsi Svetaine (kad galėtume įvertinti ir pagerinti jos veikimą); reklamos slapukus naudoja reklamos įmonės, kad pateiktų Jūsų interesus atitinkančią reklamą.

Taip pat slapukus naudojame, rinkdami informaciją apie Jūsų įrenginį, kuriuo naršote šioje svetainėje,žinodami kokiu įrenginiu naršote ir su tuo susijusią informaciją galime geriau pritaikyti savo Svetainę Jūsų poreikiams ir interesams, užtikrinti, kad mūsų Svetainė būtų geriau pritaikyta įvairiems įrenginiams ir veiktų sklandžiau.

Visus arba tam tikrus slapukus jūs galite ištrinti ir užblokuoti savo naudojamos naršyklės pagalba. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad be slapukų Jums gali nepavykti naudotis visomis mūsų Svetainės paslaugomis.

Jeigu jums reikia išsamesnės informacijos apie slapukus, apsilankykite interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org arba http://www.aboutcookies.org, kur rasite išsamios, nepriklausomos informacijos.

Daugiau apie „Facebook“ naudojamus slapukus galite sužinoti čia.
Daugiau apie „Google“ naudojamus slapukus galite sužinoti čia.

 

Kaip kontroliuoti slapukų įrašymą?

Pasirinkti priimamus slapukus ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką. Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalinti slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje. Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.
Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus.

Naršyklė Explorer
Naršyklė Chrome
Naršyklė Firefox
Naršyklė Safari
Naršyklė Opera

 

Kokią asmeninę informaciją mes renkame?

Komentarai
Komentarai skirti šios internetinės svetainės lankytojams laisvai reikšti nuomonę. Kai lankytojas pakomentuoja įrašą, mes išsaugome informaciją, kurią lankytojas pats įveda į laukelius ir papildomai – lankytojo IP adresą bei naršyklės agento informaciją. Ši informacija mums reikalinga, kad galėtume automatiškai aptikti ir sustabdyti netikrus komentarus – šlamštą (Spam).

Kai lankytojas pakomentuoja įrašą, jis gali pasirinkti išsaugoti tokią informaciją kaip vardas, el. pašto adresas ir svetainės adresą slapukų (cookies) pavidalu. Ši funkcija skirta tam, kad kitą kartą lankytojui nereikėtų dar kartą suvedinėti tų pačių duomenų. Šie slapukai (cookies) saugomi lankytojų naršyklėje vienerius metus.

Lankytojų komentarai gali būti tikrinami per automatines (trečiųjų šalių) sistemas skirtas šlamšto (spam) aptikimui.

Kontaktų formos
Informacija, kurią suvedate mūsų kontaktų formoje yra siunčiama mums į el. pašto dėžutę ir saugoma joje neribotą laiką arba ištrinama, kai ji tampa neaktuali. Jokia informacija šioje formoje be lankytojų žinios nėra renkama.

Vartotojo prisiregistravimas
Lankytojai, kurie yra užsiregistravę mūsų svetainėje yra mūsų registruoti nariai. Šių narių informacija nurodyta kuriant profilį ar papildant jo informaciją vėliau yra saugoma neribotą laiką. Visi lankytojai gali matyti šią informaciją, ją redaguoti (išskyrus savo vartotojo vardą) ar visiškai ištrinti. Svetainės administratoriai taip pat gali matyti ir redaguoti šią informaciją.

Prisijungimo prie savo paskyros
Kaip prisijungiate prie savo paskyros šioje svetainėje, jums į kompiuterį yra įrašomi slapukai skirti išsaugoti jūsų prisijungimo informaciją ir jūsų ekrano nustatymus. Prisijungimo slapukai yra saugomi 2 dienas, o ekrano nustatymų – 1 metus. Tačiau, jeigu uždėsite varnelę ant pasirinkimo „Prisiminti mane“, tuomet prisijungimo informacija bus saugoma 2 savaites. Kai atsijungsite nuo savo paskyros, prisijungimo slapukai bus ištrinti nedelsiant.

Svetainės lankytojų statistiniai duomenys
Savo svetainėje naudojame statistinius duomenis renkančią trečiųjų šalių programinę įrangą – „Google Analytics“, kuri įrašo slapukus į jūsų kompiuterį. Ši informacija yra anoniminė ir pagal ją nėra įmanoma atpažinti, koks konkrečiai lankytojas atliko tam tikrus veiksmus svetainėje. Ši informacija mums yra reikalinga, kad galėtume tobulinti svetainės veikimą analizuodami lankytojų naršymo įpročius ir stebėti, kaip mums tai sekasi. Plačiau apie „Google Analytics“ slapukus ir kaip yra saugomi surinkti duomenys, galite paskaityti čia: Google Privatumas ir sąlygos.

Naudodami „Google Analytics“, nustatėme paslaugą, kad, kai tik duomenis gauna „Analytics Collection Network“ https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=en, dar prieš išsaugant ar apdorojant duomenis, Jūsų IP adresas būtų anonimizuotas. Jei norite atsisakyti „Google Analytics“ sekimo visose Svetainėse, apsilankykite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Įterptas turinys iš kitų svetainių
Straipsniai ir kitas turinys šioje svetainėje, gali turėti įterptą turinį iš kitų svetainių (trečiųjų šalių) (nuotraukas, vaizdo įrašus, straipsnius, reklaminę medžiagą). Toks turinys su svetainės lankytoju sąveikauja taip, lyg lankytojas apsilankytų tose (trečiųjų šalių) svetainėse.

Tos (trečiųjų šalių) svetainės taip pat gali rinkti informaciją slapukų (cookies) pavidalu apie šios svetainės lankytojus – stebėti lankytojų elgseną siejamą su įterptu (trečiųjų šalių) turiniu.

Naujienlaiškiai
Jūsų pateiktą el. pašto adresą, vardą ir organizacijos pavadinimą naudojame straipsnių bei pasiūlymų siuntimui. Išsiuntus naujienlaiškį, turime galimybę rinkti ir matyti statistinius duomenis susijusius su Jūsų elgesiu, išsiuntus el. laišką. Pavyzdžiui ar el. laiškas buvo atidarytas, kokios nuorodos buvo paspaustos. Tokio pobūdžio laiškiai siunčiami 1-2 kartus per ketvirtį.

Teisę tvarkyti asmens duomenus tiesioginės rinkodaros tikslais Jūs bet kada galite atšaukti šiais būdais:
– gavus naujienlaiškį, paspausti prenumeratos atšaukimo nuorodą;
– kreiptis el. Paštu info@4family.lt

Sutikdami gauti naujienas, jūs taip pat kartu leidžiate apdoroti savo duomenis pagal „Mailchimp“ asmens duomenų tvarkymo ir naudojimo sąlygomis.

„Mailchimp“ naudojimo sąlygos:  https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Kiek laiko mes saugome informaciją susijusią su lankytojais

Jeigu parašysite komentarą šioje svetainėje, jis bus saugomas neribotą laiką.
Registruotų lankytojų informacija yra saugoma neribotą laiką arba kol pats lankytojas ją redaguoja ar ištrina.
Naujienlaiškiams pateikti duomenis saugomi neribotą laiką.

 

Kokias teises turite į su jumis susijusią informaciją

Jūs galite paprašyti suteikti visą informaciją apie jus, kurią turime. Jūs taip pat galite paprašyti, kad visa informacija, kurią mums pateikėte, būtų ištrinta. Tačiau į tai neįeina duomenys, kuriuos privalome saugoti administraciniais, teisiniais ir saugumo tikslais.

Asmens duomenų tvarkymas

Jūs sutinkate, kad asmens duomenys, kuriuos Jūs savo noru pateikiate, būtų tvarkomi remiantis šiomis privatumo nuostatomis.

 5. Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme fizines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais. Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Po paskutinio jūsų naudojimosi mūsų paslaugomis ar turiniu, jūsų duomenis saugosime maksimaliai 2 metus. Pasibaigus šiam terminui, duomenys bus ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.

6. Formuojant užsakymą ir mokant už prekes yra pateikiama keletas skirtingų galimybių, asmens duomenys pateikiami šiems paslaugų teikėjams siekiant įgyvendinti pirkimo-pardvimo sutartį :

     6.1 Per mokėjimo sistemą UAB OPAY solutions, atliekant bankinius pavedimus.

     6.2. Paprastas bankinis pavedimas į kontaktuose nurodytą pardavėjo banko sąskaitą.

     6.3. Už prekes atsiskaitant kurjeriui pristatymo metu - grynais arba banko kortele.

     6.4. Atsiimant prekę LPexpress paštomate.

7. Pristatant prekes el.parduotuvė naudojasi UAB Baltic Post teikiamomis LPExpress siuntų pristatymo paslaugomis. Siekant įvykdyti įsipareigojimus savo klietams Parduotuvė pateikia šiuos asmens duomenis šiai trečiąjai šaliai: vardas, pavardė,el.paštas,telefono nr. pristatymo adresas ar pristatymo būdas per terminalus. Visi šie duomenys yra pateikiami siekiant kokybiško ir greito užsakytų prekių pristatymo iš pardavėjo pirkėjuj.

8. Naujienlaiškiai  siunčiami tik gavus asmens sutikimą, pažymėjus tam tikrą langelį, bei įvedus savo el. paštą, turint galimybę bet kada atsisakyti naujienkaiškio paslaugos. Naujienlaiškiai siunčiami rinkodaros tikslais ir laikantis visų įstatymų numatytų taisyklių. Naujienlaiškiai kuriami naudojantis mailcimp.com puslapiu.